11.10.2018. 15:32
0
BMW povećava investicije u Kini da ispuni tražnju za električnim vozilima
Njemački proizvođač automobila BMW saopštio je danas da će preuzeti većinski udio u kineskoj kompaniji i investirati tri milijarde eura kako bi se pripremio za povećanje potražnje za električnim vozilima.

BMW je naveo da će platiti 3,6 milijarde eura da poveća udio u u kompaniji BMW Brilliance Automotive na 75 s 50 posto.

Dogovor treba da odobre kineske vlasti i dioničari BMW partnera u Kini Brilliance China Automotive.

BMW je naveo da će investirati tri milijarde eura u novu i postojeće fabrike u Šenjangu, čime će se povećati proizvodni kapacitet na 650.000 vozila godišnje do početka sljedeće decenije. Sada te fabrike proizvode 400.000 vozila godišnje.

Nova fabrika će moći da proizvodi električna, kao i konvencionalna vozila.

Kineska vlada traži da proizvođači povećaju udio vozila na alternativni pogon električnih i hibridnih vozila. Kina je pojedinačno najveće tržište BMW-a s prodajom 560.000 vozila godišnje, prenosi CDM.

BMW koristi planove kineske vlade da ukine zahtjev da strani proizvođači automobila moraju ući u partnerstvo s kineskim kompanijama kako bi pravili vozila u toj zemlji. Sporazum BMW-a i kinsekog Briliancea ističe 2022.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.