23.10.2018. 13:32
0
Prvi leteći automobil dostupan za narudžbe
Prvi svjetski leteći automobil dostupan je za narudžbe. Kineska kompanija Terrafugia priprema se za lansiranje vozila pod nazivom Transition, koje se za samo minut može pretvoriti iz automobila u avion.

Avion leti do 160 kilometara na sat, što je sporije od najvećih svjetskih mlaznjaka. 

Najupečatljiviji aspekt Transitiona su njegova preklopna krila, koja se šire za let i uvlače za vožnju na putevima. 

"Transition je prvi praktični leteći automobil na svijetu", saopćila je ova kompanija. 
Transition je dvosjedni avion, koji se zavaljujući krilima pretvara između režima leta i režima vožnje za manje od jednog minuta. 

Nedavna poboljšanja na vozilu uključila su hibridno-električni motor, unaprijeđena sjedišta, više prostora za prtljagu, bolju opremljenost kamerama, novi padobranski sistem te veću sigurnost. 

Model Transition može letjeti do 640 kilometara. 

Kineska novinska agencija Xinhua najavila je da će pre-prodaja početi ovog mjeseca, prenosi Indikator.ba. 
Ranije je kompanija Terrafugia saopćila da će koštati 279.000 dolara, iako je navodno revidirala cijenu naviše, na između 300 i 400 hiljada dolara.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.