12.11.2018. 12:44
0
Novi Kia Soul spreman za svjetsku premijeru
Nova generacija korejskog lajfstajl automobila snimljena je tokom završnih testova na Nirburgringu.

Iako je spoljašnjost testnog Soula na video-snimku sakrivena “kamuflažom” od radoznalih očiju, odaje ga karakteristična silueta po kojoj je ovaj model prepoznatljiv od kada se 2009. na tržištu pojavila njegova prva verzija.

Nova generacija modela Kia Soul deli mehaničku platformu sa krosoverom Hyundai Kona, a po prvi put ovaj automobil imaće opciju sa pogonom na sva 4 točka.

Očekuje se da će Soul za 2019. malo porasti u odnosu na odlazeći model, kako bi omogućio veći komfor putnicima.

Pored verzije sa kovencionalnim pogonskim sistemima, biće dostupna i električna varijanta, a kako prenose američki mediji svjetska premijera novog Soula održaće se na predstojećem sajmu automobila u Los Anđelesu, koji počinje krajem novembra.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.