21.11.2018. 14:39
0
Ovaj jedinstveni McLaren je praznik za oči
McLaren je predstavio specijalnu verziju modela 720S kojoj je pečat dalo MSO odjeljenje za specijalne operacije ovog proizvođača.
Kako poboljšati jedan već izuzetan supersportski automobil kao što je McLaren 720S, koji spada u najbrže modele na svijetu legalne za vožnju na javnim saobraćajnicama?

McLarenovo odjeljenje za specijalne opreacije pokušalo je da odgovori tom izazovu, a rezultat je verzija 720S Stealth.

Kako bi McLaren 720S bio još specifičniji, MSO ga je ofarbao u posebnu boju nazvanu Sarthe Gray, dok je kao kontrastna nijansa za detalje lajsni, točkova i prednje maske upotrebljena takozvana Vermillion Red crvena boja.

Osim toga, ovaj izuzetan automobil opremljen je specijalnim, superlakim desetokrakim felnama, a sličnu kombinaciju boja zatičemo i u unutrašnjosti vozila.

Inače, 720S Stealth nastao je kao plod posebne narudžbine jednog londonskog dilera McLarena.

On je od MSO odjeljenja zatražio da naprave vozilo koje će predstavljati omaž McLarenu F1 GTR koji je 1995. godine pobijedio na trci izdržljivosti 24 časa Le Mana.

McLaren 720S Stealth baziran je na verziji 720S Performance, koja je u startu opremljena gomilom djelova i elemenata izrađenih od ugljeničnih vlakana.


U britanskoj kompaniji kažu da je samo za specijalnu boju spoljašnjosti upotrebljeno 200 radnih sati.

Iako je vizuelno unapređen, 720S Stealth nije dobio poboljšanja na polju performansi, pa ovaj automobil, baš kao i standardni 720S, za pogon koristi twin-turbo 4.0 V8 sa 720 ks i 770 Nm maksimalnog obrtnog momenta.


Zahvaljujući čemu, vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za nešto manje od tri sekunde. Pet sekundi kasnije, kazaljka je već na 200 km/h, dok je maksimalna brzina 341 km/h.

Kočenje je podjednako impresivno kao ubrzanje – za zaustavljanje od 200 do 0 km/h potrebno je svega 4,6 s ili 117 metara.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.