13.12.2018. 16:15
0
Aston Martin predstavio V12 zvijer
Poslije mjeseci testiranja, britanski proizvođač objavio je konačne specifikacije monstruoznog atmosferca koji je razvijen u saradnji sa firmom Cosworth.

Aston Martin je potvrdio da ovaj 6.5 litarski V12 motor proizvodi čak 1.013 ks (745 kW) i da može da se “zavrti” na 1.100 o/min.

Pogledajte video i pojačajte zvuk.

Motor isporučuje 156 konjskih snaga po litru radne zapremine, ali sa druge strane ima relativno mali maksimalni obrtni moment od 740 Nm.

Iako je snaga atmosferca impresivna, treba napomenuti da će hibirdni pogonski sistem modela Aston Martin Valkyrie biti još moćniji zahvaljujući KERS sistemu za rekuperaciju kinetičke energije, kojim se postižu još bolje performanse, a koji je djelo hrvatske kompanije Rimac.

Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema nije zvanično otkrivena ali očekuje se da će proizvoditi 1.145 ks (842 kW).

Inače, Aston Martin je početkom novembra objavio nove kompjuterske renderemodela Valkyrie na kojima se pored spoljašnjosti vide i detalji iz kokpita ovog hipersportskog automobila.

Britanski proizvođač planira da napravi ograničenu seriju od svega 150 automobila, po cijeni od 3,2 miliona dolara po primjerku, a nije iznenađenje da su sva vozila unaprijed rasprodata.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.