30.6.2021. 21:39
0
Pogledajte kako je to danas bilo: Kroz Sarajevo prodefilovao 'OneLifeRally' karavan sportskih automobila
Karavan sportskih i "egzotičnih" automobila okupljeniih u promotivnu vožnju kroz sedam gradova Evrope pod nazivom "OneLifeRally", u svom petom izdanju prvi put je prodefilovao kroz Sarajevo.

Kako je kazala predstavnica relija Tonja Blatnik, karavan u kojem se nalazi 94 automobila krenuo je 26. juna iz Istanbula, proći će kroz Sofiju, Prištinu, Beograd, Sarajevo, Budimpeštu, s konačnom destinacijom 3. jula - Prag. 

- Ideja OneLifeRallyja je okupljati luksuzne automobile, ali i pokazati da naša regija ima veliki potencijal i velikog srca. Naš cilj nije utrka, već želimo stvarati dobre priče i motivisati mlade, jer zaista vjerujemo u Balkan. Sarajevo nas uvijek dočeka otvorenih ruku, ali ove godine smo prvi put došli sa automobilima. Kroz sedam dana 94 automobila proći će kroz sedam država i preći 2.817 kilometara - kazala je Blatnik.

Ljubitelji superautomobila u glavnom gradu BiH mogli su vidjeti automobile marke Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati i drugih, rijetko viđenih u Bosni i Hercegovini, vrijednih i po nekoliko stotina hiljada eura. 

Za vozače ovih automobila vožnja je užitak i životna filozofija. Oni žele uživati u vožnji, krajolicima i gastronomskoj ponudi zemalja koje posjećuju. Svake godine, na popis stavljaju različite zemlje i gradove kroz koje prolaze, kako zbog želje vozača tako i zbog brojne publike koja ih prati. Zahvaljujući kompaniji Hifa Petrol, uživanje u ovoj atrakciji omogućeno je i građanima Sarajeva, Tuzle i Gradačca.

Praksa OneLife Rally-ja je da svake godine na organizuje dobrotvornu akciju i prikupljena sredstva donira lokalnom udruženju, pa će tako biti i ovaj put u Sarajevu, gdje će se prikupljena sredstva donirati udruženju Srce za djecu, organizaciji koja pomaže i pruža podršku djeci oboljeloj od raka.

(Fena)

Sarajevo
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.