20.7.2022. 17:22
0
Xiaomi će uskoro predstaviti svoj prvi auto
Suprotno očekivanjima, Xiaomi će već ove godine predstaviti svoj prvi automobil.

Doduše, biće to prototip, ali navodno potpuno funkcionalan, što je iznenađenje s obzirom na to da je kompanija prije nešto više od pola godine obznanila svoje naume u automobilskom svijetu.

Premijera je zakazana za avgust ove godine, saznaje Sina Tech, prenosi Index.

Prema dosadašnjim informacijama, iza dizajna prvog Xiaomija na četiri točka stoji Shanghai HVST Automobile Design, koji iza sebe već ima vrlo uspješna dizajnerska rješenja.

Upravo se pretpostavlja da bi mogao nalikovati na njihov koncept WM Maven.

Program razvoja automobila pokrenut je u martu prošle godine, a obznanjeno je kako je inicijalno u projekt uloženo 1,5 milijardi dolara, ali i kako će se u narednih 10 godina uložiti još 10 milijardi dolara.

Kompanija će uz pomoć partnera biti otvorena u Pekingu, a jednom dovršena imaće godišnji kapacitet od 300.000 automobila.

Početak proizvodnje očekuje se 2024. godine. Xiaomi planira ukupno lansirati četiri modela.

(A. Balićevac)

Xiaomi
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.