24.9.2022. 9:39
0
Evo koji automobil troši najviše goriva
Sve više osoba okreće se električnim automobilima, kao i onima sa što manjom potrošnjom goriva, a zbog poskupljenja energenata.

Sve kojima je potrošnja jedan od glavnih faktora pri kupnji vozila, mogao bi šokirati podatak o neslavnom rekorderu proizvedenom šezdesetih godina prošlog vijeka.

Chevrolet Camaro izvorno je predstavljen kao odgovor na Ford Mustang 1966. godine. 

Prva generacija ovog sportskog automobila proizvodila se u SAD-u do 1969. godine. Osnovni Camaro pokretalo je 140 KS, s linijskim motorom 3,8 litrenim motorom sa šest cilindara te ručnim mjenjačem s tri stepena, navodi Revija HAK.

S ugradnjom V8 motora (SS verzija) od 6,5 l i 350 KS, prosjek potrošnje na 100 kilometara bio je oko 43 litre. Odnosno, litra goriva na malo više od dva kilometra.

Uz vlasništvo nad Camarom trebalo je, kako u šali piše Revija HAK, zakupiti i benzinsku pumpu.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.