3.2.2024. 21:10
0
Kako da provjerite da li je neko vraćao broj pređenih kilometara na autu
FOTO: Ilustracija
Automobili u prosjeku godišnje pređu oko 20.000 kilometara.

Ako je auto star pet godina, ali je prešao manje od 95.000 kilometara, postoji velika šansa da je neko vraćao kilometražu.

Provjerite odometar
Dobro pogledajte brojeve na odometru jer odometri nekih proizvođača mogu da prikažu poseban simbol ako ih je neko čačkao.

Provjerite komandnu tablu
Ako komandna tabla nije namještena savršeno, ili fali neki zavrtanj, onda postoji velika šansa da je neko mijenjao ili pokušavao da promijeni broj pređenih kilometara vozila.

Provjerite pedale
Ako su pedale istrošene, ali odometar pokazuje mali broj pređenih kilometara, možda neko pokušava da vas prevari.

Provjerite dubinu šara na gumama
Ako odometar kaže da je auto prešao 30.000 kilometara, onda bi auto trebalo da ima originalne gume sa urezima koji su dublji od 1.5 milimetara, prenosi Telegraf.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.