25.2.2015. 23:32
0
Zbog pucnjave na Mojmilu uhapšen Haris Godinjak
Još jedna pucnjava obilježila je jučerašnji dan u Sarajevu. Naime, u sarajevskom naselju Mojmilo, na Trgu Barcelone, jučer oko 11 sati i 20 minuta, došlo je do pucnjave u kojoj je teže ranjen Jasenko Jahić (38). U Jahića je pucao Haris Godinjak (25), osoba koja je od ranije poznata policiji. Sa Godinjakom su, u trenutku pucnjave, bila još trojica mladića.
Još jedna pucnjava obilježila je jučerašnji dan u Sarajevu. Naime, u sarajevskom naselju Mojmilo, na Trgu Barcelone, jučer oko 11 sati i 20 minuta, došlo je do pucnjave u kojoj je teže ranjen Jasenko Jahić (38). U Jahića je pucao Haris Godinjak (25), osoba koja je od ranije poznata policiji. Sa Godinjakom su, u trenutku pucnjave, bila još trojica mladića.

Prema izjavama očevidaca, noć prije pucnjave Godinjak i Jahić su se žestoko posvađali ispred jednog ugostiteljskog objekta, a nakon verbalnog konflikta uslijedio je i fizički. Jedan od dvojice učesnika u svađi kod sebe je imao i nož. Prema izjavama očevidaca, tuča koja se dogodila noć prije pucnjave, je produkt netrpeljivosti Jahića i Godinjaka koja traje već dugo vremena, a samo je bilo pitanje vremena kada će se nešto slično dogoditi. Očevici su istakli kako se ovi problemi na Trgu Barcelone ponavljaju iz dana u dan, i da su glavni kreatori spomenutih problema „lokalni momci“. Građani su zgroženi kako policija ranije nije poduzimala ništa, pošto se na spomenutom trgu svakodnevno igraju djeca. Prema informacijama koje je prenio Dnevni Avaz, do prvog obračuna spomenutih osoba došlo je još prije nekoliko mjeseci, kada je Godinjak ponio kalašnjikov i sa njim „mahao“ ispred ugostiteljskog objekta „La Vita“. To je, inače, ugostiteljski objekat u koji je često svraćao Jahić.

Očevici su istakli da je Jasenko Jahić jučer izašao iz svog vozila (Škoda Octavia), kada je na njega, iz neposredne blizine, počeo da puca Haris Godinjak. Jedan od metaka je pogodio i taxi vozilo koje je bilo parkirano na štandu (također Škoda Octavia). Na svu sreću, taksista je ostao nepovrijeđen. Međutim, jedan metak pogodio je Jahića u desnu natkoljenicu, a nakon što mu je ukazana medicinska pomoć na licu mjesta, Jahić je prebačen na KCUS. Biljana Jandrić, portparol KCUS-a, je za naš portal istakla kako je povrijeđeni jučer oko 11:56 sati stigao na KCUS, te je primljen sa prostrijelnom ranom desne natkoljenice. Nakon toga, ranjeni Jahić je prebačen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, a svi njegovi vitalni parametri su bili uredu.

Prema izjavama očevidaca, nakon što je Jahić pogođen u natkoljenicu i nakon što je pao na zemlju, Godinjak mu je prišao, te ga nogom udario u glavu. MUP KS-a je pronašao nekoliko čahura, a nakon detaljnije pretrage pronašli su i odbačeni pištolj koji je, najvjerovatnije, u pucnjavi koristio Godinjak. Inače, Haris Godinjak je osoba koja je i od ranije poznata policiji. Godinjak je nedavno izašao iz zatvora, a prije dvije godine je nožem nanio teške povrede Aldinu Smajkanu.

Iz MUP-a KS-a su nam potvrdili da je spomenuti Haris Godinjak uhapšen, te je predat Tužilaštvu, a protiv njega je donesena naredba o zadržavanju od 24 sata.

„U naredna 24 sata tužilac će donijeti naredbu o provođenju istrage protiv optuženog zbog krivičnog djela razbojničko ponašanje. Optuženi je ispitan, te će protiv njega biti upućen prijedlog nadležnom sudu za određivanje mjera pritvora“, rekao je za Fenu Alem Hamzić, portparol Tužilaštva BiH.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.