7.11.2015. 15:13
0
Sunce, šetnja i kesten: Najljepše jesenje boje bh. gradova i planina
Jesen koja je kalendarski davno stigla u BiH posljednjih je dana svojim nijansama obojila bh. gradove i planine. Iako su stigli prvi minusi, sunčano i ugodno vrijeme čini ovo godišnje doba lijepim, a građani koriste svaku priliku za šetnju u prirodi.

Lijepe boje jeseni vidljive su na svakom koraku. Najpoznatije sarajevsko šetalište Vilsonovo proteklih dana obojena je zlatno-žutom bojom koju je poprimilo lišće. 

Skoro u svakom dijelu grada i ove jeseni mogu se vidjeti plodovi divljeg kestena.

Kesten je neizostavni dio jeseni i kod uličnih prodavača, a njegov miris se širi sarajevskim ulicama. 

I drugi bh. gradovi, osim Sarajeva, poput Vareša poprimili su boje jeseni. Ulice je prekrilo opalo lišće, a pastelne boje jeseni su prekrile stabla. Građani se pripremaju za naredno godišnje doba, spremaju ogrjev i zimnicu za hladne dane.

Da su bh. planine lijepe i mimo zime dokaz je ovo godišnje doba. Mnogobrojni šetači vikende koriste za šetnju bh. ljepoticom Bjelašnicom i uživaju u predivnim bojama koje ih okružuje na svakom koraku.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.