13.1.2016. 15:43
0
Civilna zaštita: Preduzeti preventivne mjere zbog najavljenog pogoršanja vremenskih prilika
Kantonalna uprava civilne zaštite uputila je danas Upozorenje pravnim i fizičkim licima u Kantonu Sarajevo za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od snježnih i kišnih padavina, niskih temperatura i jakog vjetra.

Prema informacijama dostavljenim iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, pogoršanje vremenskih prilika u narednim danima bit će praćeno snježnim i kišnim padavinama, niskim temperaturama i vjetrom, a zbog toga, povećana je i opasnost od izbijanja prirodnih i drugih nesreća, kao što su poplave i klizišta.

Sva pravna i fizička lica obavezna su da odmah preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite od visokog snijega i niskih temperatura, leda i ledenica, poplava, klizišta i jakog vjetra, a što je u skladu s njihovim nadležnostima i obavezama propisanim Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

To podrazumijeva obavezu pripreme adekvatnih snaga i neophodnih materijalno-tehničkih sredstava.

Iz Uprave naglašavaju da će se na ovaj način stvoriti pretpostavke za efikasnije i brže reagiranje svih subjekata sistema zaštite i spašavanja te izbjeći materijalne štete, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.