6.2.2016. 18:19
0
Dodik: Na kraju će se ispostaviti da Radončić i Dautbašić nisu krivi
Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da je sudski proces protiv lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića i člana ove stranke Bakira Dautbašića „pravosudna politička farsa“ te da će se, kada se sve završi, „ispostaviti da Radončić i Dautbašić nisu krivi“.

Dodik navodi da je „riječ o scenariju da se Radončić provede kroz postupak na čijem će kraju biti proglašen nevinim, čime će biti oprana politička nomenklatura kod Bošnjaka“.

Tvrdi i da Srbi nikada ne smiju prihvatiti Sud i Tužilaštvo u ovom obliku. 

Ponovio je stav da je prva strateška orijentacija RS-a poštivanje Ustava BiH, kako je napisan, i Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali da će, ukoliko to u dugom periodu ne bude moguće, RS „sigurno razmišljati o važnim pitanjima svog statusa“.

Dodik je na pres-konferenciji u Trebinju uputio brojne kritike na Savez za promjene, navodeći da je sadašnja srpska struktura na nivou BiH "potpuno devastirala poziciju RS“.

Pozvao je građane RS-a da odbace takvu politiku Saveza za promjene, koji je nazvao "savezom za rikverc".

-Savez za rikverc, a ne Savez za promjene, svojim politikama doprinio je da prioritet i afirmacija institucija BiH budu na nivou koji to ne zaslužuje ...To narod vidi i mora da zna da ono što čini „savez za rikverc“ dugoročno, nacionalno i državnički šteti RS. To moramo sanirati u najskorije vrijeme - ustvrdio je Dodik i ponovio da politika RS nije politika jačanja centralizovane i unitarne BiH.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.