2.3.2016. 17:10
0
FUP: U operativnoj akciji "Lepenica" lišena slobode tri osobe zbog posjedovanja narkotika
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadzor Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, nakon višemjesečne istrage danas su realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Lepenica" u kojoj su slobode lišene tri osobe, prenosi Anadolu Agency (AA).

U okviru akcije, a na osnovu naredbi nadležnih općinskih sudova izvršeno je šest pretresa na području Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i na području općine Pale, te lišene slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su ista počinila krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" KZ FBiH.

Prilikom pretresa pronađen je i oduzet kilogram zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis Sativa L" i 100 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federelne uprave policije radi kriminalističke obrade gdje će biti zadržana 24 sata, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona. 

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.