2.3.2016. 19:54
0
Maturanti iz BiH u najvećoj maturantskoj zabavi na svijetu
Maturanti širom Bosne i Hercegovine i sudjelovat će u najvećoj maturantskoj zabavi na svijetu, a ovogodišnja jubilarna 10. maturantska parada bit će održana pod sloganom „Stop nasilju“, čime će maturanti pokazati svoje opredjeljenje jasnoj borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja.

Maturanti imaju priliku da u toku dva mjeseca priprema za završnu maturantsku smotru provedu vrijeme s maturantima iz drugih srednjih škola te tako razmijene iskustva i steknu nova poznanstva.

Pripremljen je raznolik sadržaj kao što je party, generalna proba i Pool Party na Termalnoj Rivijeri Ilidža kao i veliki završni koncert 20. maja u prostoru My Face u Sarajevu.

Treninzi će biti održani u Studiju 1, svake subote, od 12. marta, a prijave maturanti vrše u svojim školama ili direktno kod organizatora.

Kao partner u projektu, Fondacija Hastor će uz ASA Prevent i ove godine za sve maturante osigurati plave i žute majice, kao i kišobrane koji su neophodan rekvizit koreografije koju će i bh.maturanti izvesti u isto vrijeme 20. maja sa 30.000 maturanata iz Evrope.

Maturanti srednjih škola tako su dio porodice koji okuplja svake godine više od 30.000 maturanata iz dvanaestak evropskih zemalja i osamdeset gradova

Nosioci projekta su Akademija Plesnog Pokreta i Mladen Brekalo kao voditelj projekta koji je prije deset godina donio Maturantsku paradu u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Akadamije.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.