24.3.2016. 17:23
0
„Karadžić nije osuđen kao ljekar, kao suprug, nego kao vrhovni komandant manjeg bh. entiteta“
Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja „Žena-žrtva rata“, smatra da je presuda Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na 40-godišnju zatvorsku kaznu, politička presuda.

„Visoka politika je učinila svoje, samo iz razloga što smo muslimani“, smatra Hasečić, a nezadovoljstvo izrečenom presudom je iskazala i Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja „Srebreničke majke“.

„Mi smo ogorčene. Mi znamo da je to jedan arhitekta, jedan ideolog, jedan kreator svega toga, zajedno sa Srbijom, sa svima onima koji su radili na tom projektu kako će uništiti jedan narod s jednog prostora“, izjavila je Mehmedović.

Amor Mašović, član Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH, smatra kako je presuda u granicama očekivanog, izuzev presude o genocidu u sedam općina.

„Danas Radovan Karadžić nije osuđen kao ljekar, nije suđen kao suprug, nije suđen kao otac nego je osuđen kao predsjedavajući Savjeta za nacionalnu bezbijednost, kao predsjedavajući Predsjedništva, a kasnije predsjednik i kao vrhovni komandant manjeg bh. entiteta“, izjavio je Mašović.

(Nedim Pobrić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.