14.4.2016. 13:45
0
Sarajlije preduzeću "Vodovod i kanalizacija" u protekle tri godine duguju preko 16 miliona KM
U posljednje 3 godine KJKP '' Vodovod i kanalizacija '' d.o.o Sarajevo je pokrenulo 169.409 naplata potraživanja putem suda ukupne vrijednosti 16,5 miliona KM. Od toga je putem Suda naplaćeno 4,6 miliona KM, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Na sastanku predsjednice Općinskog suda Janje Jovanović, ministra pravde i uprave KS Maria Nenadića, ministra komunalne privrede KS Senada Hasanspahića i predstavnika komunalnih preduzeća, koji je održan na temu rješavanja problema velikog broja predmeta  iz oblasti komunalnih usluga gdje potraživanja po osnovu obaveza građana iznose 200 miliona KM, rečeno je, između ostalog, da se hitno mora uspostaviti novi sistem naplate ovih usluga, te iznalaženje načina i mogućnosti smanjenja broja komunalnih predmeta u Općinskom sudu.

- Obzirom na informaciju da na sudu ima preko 900.000 neriješenih zahtjeva a od kojih se 98% odnosi na neriješene predmete iz komunalne privrede, želimo istaći da je broj tužbi  KJKP '' Vodovod i kanalizacija '' d.o.o Sarajevo prema pravnim i fizičkim licima u posljednje tri godine 169.409 što u konačnici iznosi skoro 16,5  miliona KM. Putem sudskih procesa smo naplatili 4,6 miliona KM. Naravno, u budućnosti očekujemo prijedlog akcionog plana Ministarstva pravde i uprave kojim će biti definisane precizne mjere za mijenjanje postojećeg sistema naplate, propisa, ažuriranja lista i dr. - kazao je Nezir Hadžić, direktor KJKP '' Vodovod i kanalizacija '' d.o.o  Sarajevo.

KJKP '' Vodovod i kanalizacija '' d.o.o Sarajevo će se u punom kapacitetu angažovati da na terenu svoje korisnike - dužnike upozori na vrijeme, prije nego što opomene za neplaćene račune završe na sudu.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.