19.4.2016. 16:30
0
Konferencija ministara obrazovanja u BiH: Nastaviti rad na prevenciji međuvršnjačkog nasilja
Konferencija ministara obrazovanja pozdravila je aktivnosti i planove ministarstava obrazovanja u Bosni i Hercegovini na prevenciji i sprečavanju svakog oblika međuvršnjačkog i nasilja u školama i zaštiti prava djece i poziva ih da takve aktivnosti uključe kako u nastavne planove i programe, tako i svakodnevni život svake škole u BiH.

Ministri obrazovanja na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini na današnjoj sjednici Konferencije ministara obrazovanja u BiH u Sarajevu informirani su o aktivnostima na sprečavanju pojava vršnjačkog nasilja u BiH, a koje provodi Savjet za djecu i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, javlja Anadolu Agency.

Ministri su najoštrije osudili postojanje svakog oblika međuvršnjačkog i nasilja u školama i zatražili zaštitu prava djece.

"Konferencija ministara obrazovanja pozdravila je aktivnosti i planove ministarstava obrazovanja u Bosni i Hercegovini na prevenciji i sprečavanju svakog oblika međuvršnjačkog i nasilja u školama i zaštiti prava djece i poziva ih da takve aktivnosti uključe kako u nastavne planove i programe, tako i svakodnevni život svake škole u BiH", saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH i Direkcije za evropske integracije predstavili su Izvještaj Evropske unije za BiH za 2015. godinu i Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz Izvještaja u dijelu koji se odnosi na oblast obrazovanja.

Konferencija ministara obrazovanja u BiH pozvala je nadležne obrazovne vlasti i agencije za obrazovanje u BiH, da u skladu sa svojim mandatima obezbjeđuju provođenje aktivnosti iz Akcionog plana u zadatim rokovima. Apelirano je na nadležne obrazovne vlasti da iznađu modalitete za usaglašavanje neusaglašenih mjera za realizaciju prioriteta koji se odnose na obaveze entiteta, kantona i Brčko distrikta. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.