9.5.2016. 20:29
0
Nakon šahovnice na brdu iznad Mostara osvanula zastava sa ljilljanima: Nedugo nakon postavljanja uklonjena
U okolini Mostara danas je osvanula prva zastava nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i to nakon što je prije mjesec dana na brdu iznad grada na Neretvi postavljena hrvatska šahovnica.

Zanimljivo da je zastava s ljiljanima, uz koju se nalazi i natpis "BiH volimo te", postavljena na brdu Fortica koje se nalazi nasuprot hrvatske šahovnice koja se nalazi na brdu Planinica. 

Autor ovog djela još uvijek nije poznat, dok je prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-nervatnskog kantona šahovnicu na brdu Planinica postavilo oko 40 pripadnika navijačke grupe Ultras-Zrinjski.

Nedugo nakon postavljanja velika zastava sa ljiljanima je ukljonjena.

Prva zastava nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, odnosno zastava s ljiljanima, stajala je na brdu Fortica nešto više od dva sata. Na suprotnom brdu još uvijek se nalazi šahovnica koja je izblijedjela nakon obilnih kiša na području Hercegovine u proteklom periodu.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.