25.5.2016. 19:45
1
Konaković ocijenio dobrim rad Tržnice i pijace, Sarajevogasa, Vodovoda i Rada
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković danas je analizirajući rad javnih preduzeća, zavoda, ustanova i fondova ocijenio pohvalnim rad "Tržnice i pijace" s povećanim profitom i nekoliko stotina puta višim nego u istom periodu prošle godine, saopćeno je iz Press službe KS.

U oblasti komunalne  privrede pocrtao je da "Sarajevogas" ima dobrih projekata, "Vodovod" je podigao stepen naplate svojih usluga i da povećanje prihoda bilježi "Rad".

S obzirom na to da nije došlo do najavljenog smanjenja broja uposlenih u javnom komunalnom sektoru Vlada KS smatra to neispunjenim obećanjem i obavezom. Iako su vidljivi pomaci, istaknuto je da se problem pasa lutalica ne rješava na pravi način.

Konaković je naglasio da je "GRAS" među preduzećima u kojima neke odluke nisu donijele unapređenje stanja, navodeći da podaci iz prvog kvartala ove godine pokazuju da je sve opet stalo nakon što je Vlada snažno krenula u rješavanje problema u GRAS-u, kada je zabilježen porast prihoda, kontrola pojedinačnih karata, te penzionisanje 130 radnika.

Kao sljedeći potez vidi uvođenje kredibilne revizorske kuća koja će u kratkom periodu napraviti presjek stanja.

- Ukoliko se tamo ne razdrma menadžment ili ne dovedu novi ljudi priča o kreditu neće imati smisla, a radnici koji su svjesni da su već dugi niz godina na rubu propasti, moraju biti uključeni u rješavanje problema - poručio je Konaković.

Direktori preduzeća, koji po novoj praksi svaka tri mjeseca izvještavaju kantonalong premijera o svom poslovanju, predočili su mu pozitivne pomake u svom poslovanju i najavili nove ideje.

Među njima su uvođenje u sistem naplate 800 metara kvadratnih korištenog prostora Tržnica, otkrivanje nelegalnih potrošača vode i povećanje stepena naplate, najava projekta isporuke računa za utrošeni gas odmah po očitovanju njegovog utroška, te uvođenje novih naselja na sistem centralnog grijanja.

Ovi sastanci imaju cilj da se direktori pokrenu i razmišljaju svaki dan kako posao mogu unaprijediti, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo. 

(FENA) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.