2.6.2016. 15:34
0
Zarifu Seferoviću 12 godina robije zbog ubistva supruge
Vijeće Kantonalnog suda u Tuzli danas je na 12 godina robije osudilo Zarifa Seferovića (54), njemačkog državljanina, kojeg je optužnica Tužiteljstva TK teretila za ubistvo supruge Svetlane, počinjeno 16. juna prošle godine u okolini Živinica.
Seferović je, podsjećanja radi, kritičnog dana službenicima PU Živinice prijavio nepoznate muške osobe koje su njegov automobil presrele na lokalitetu Ciljuga. Seferović je ispričao kako su napadači od Svetlane tražili da im preda novac, a nakon što je ona to i učinila, oni su nezadovoljni plijenom pucali u nju i usmrtili je, prenosi Avaz.

Međutim, u daljoj istrazi ustanovljene su brojne nelogičnosti u iskazu Zarifa Seferovića, a istražni organi došli su do saznanja kako je u planiranje i realizaciju ubistva bio uključen i Zarifov brat Mustafa Seferović, koji je u Njemačkoj promijenio ime u Miki Koenig i koji je već robijao zbog svojih nedjela.

Zarif i Svetlana su 30 godina bili u braku, kupili su tri stana u Minhenu, imali zaposlenje, izrodili djecu, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.