6.6.2016. 15:13
0
Uz muziku i pjesmu, penzioneri Novog Grada družili se u Park-šumi Mojmilo
Oko 300 penzionera u Općini Novi Grad u Sarajevu družili su se u subotu u Park-šumi Mojmilo uz bogat kulturno-zabavni program u okviru manifestacije "Novogradski dani 2016", saopćeno je iz te Općine.

Sunčano vrijeme je doprinijelo da druženje traje cijelog dana, penzioneri su imali osiguran ručak, sok i kafu.

S njima su se družili općinski načelnik Semir Efendić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela, koji su im poželjeli dobrodošlicu i dobro zdravlje.

Efendić je rekao da Općina Novi Grad nastoji da u manifestaciji "Novogradski dani" organizira različite sadržaje za sve generacije, od najmlađih do penzionera, od kulturnih i sportskih događaja do koncerata i druženja.

Kemal Berberović, predsjednik Udruženja penzionera Općine Novi Grad izrazio je zahvalnost Općini.

- Ovo je treća godina otkako su penzioneri uključeni u program 'Novogradskih dana'. Zahvalni smo organizatoru, odlično se osjećamo i uživamo u druženju. Mnogo nam znači pažnja koja nam je danas ukazana. Pored mnogobrojnih projekata izgradnje i obnove infrastrukture u općini Novi Grad, menadžment Općine je prvi u Kantonu Sarajevo, a vjerovatno i u FBiH, prepoznao položaj penzionerske populacije i pokrenuo određene projekte pružanja pomoći penzionerima - rekao je Berberović.

Predstavnici Udruženja penzionera uručili su predsjedavajućoj Gabela i načelniku Efendiću prigodne poklone.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.