10.6.2016. 17:40
0
Reakcija UIO na današnje hapšenje službenika ove institucije Nedima Kulenovića
Uprava za indirektno oporezivanje BiH uputila je reakciju na današnje hapšenje službenika ove institucije Nedima Kulenovića zbog sumnje da je primio mito:
"Uprava za indirektno oporezivanje u potpunosti podržava rad Tužilaštva BiH i svih ostalih pravosudnih organa i policijskih agencija kad je u pitanju borba protiv svih oblika korupcije unutar državne službe. 

U tom smilu stojimo na raspolaganju svim pravosudnim institucijama za bilo kakve dodatne informacije iz nadležnosti UIO koje možemo pružiti u slučaju današnjeg hapšenja Nedima Kulenovića, šefa Grupe za prinudnu naplatu u Regionalnom centru UIO u Banja Luci. 

Istovremeno, čim se upoznamo sa svim detaljima u ovom predmetu UIO će pokrenuti sve neophodne aktivnosti u skladu sa Pravilnikom o disciplinskoj i materijaloj odgovornosti zaposlenih u Upravi. 
I ovaj put ističemo da, ukoliko se u ovom slučaju eventualno utvrdi odgovornost za primanje mita, radi se o odgovornosti pojedinca. 

Inače, u cilju borbe protiv korupcije UIO je u svakom saopštenju upućenom javnosti uvijek pozivala sve građane i poreske obveznike da prijave svaku informaciju o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju bilo kog službenika zaposlenog u UIO. 

Taj poziv ponavljamo i ovom prilikom i napominjemo da se isti  može uputiti besplatno na broj 080 02 06 07.", stoji u saopštenju.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.