15.6.2016. 9:57
0
U akciji "Čarli" privedeno više osoba, među njima i dva službenika UIO BiH
Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, od ranih jutarnji sati, više desetina policijskih službenika SIPA i djelatnika UIO BiH, formiranih u sedam specijalnih istražnih timova, provode aktivnosti na području Bihaća, Velike Kladuše i okoline, u okviru procesuiranja počinitelja kaznenih djela organiziranog kriminala, a u svezi sa nezakonitim uvozom, krijumčarenjem, krivotvorenjem dokumentacije, nezakonitim skladištenjem i utajama PDV-a, kojima je oštećen budžet i svi građani Bosne i Hercegovine.

Među osumnjičenima koji su privedeni, nalaze se i dva aktivna uposlenika UIO BiH, kao i vlasnici špediterskih firmi.
 
Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, provodi detaljnu i opsežnu istragu, kojom su prikupljeni dokazi, da organizirana skupina počinitelja fizičkih i pravnih osoba, duži vremenski period vrši nezakonite aktivnosti u vezi sa uvozom polovnih automobila, rezervnih dijelova i drugih roba u Bosnu i Hercegovinu, prilikom čega se vrše utaje PDV-a i drugih dadžbina, za koje je oštećena država BiH, budžet i svi građani naše zemlje.
 
Meta aktivnosti je ukupno 7 pravnih i fizičkih osoba. Osumnjičeni  će biti privedeni, te će nakon konsultacija policije i postupajućeg tužitelja, biti donesena odluka o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.
 
Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv financijskog kriminala i poreznih utaja, jer se radi o kaznenim djelima koja nanose štetu financijskom sustavu i svim građanima Bosne i Hercegovine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.