31.7.2016. 9:31
0
U Brazilu uhapšen Nikola Ćeranić iz BiH zbog ratnih zločina
Brazilske vlasti uhapsile su Nikolu Ćeranića iz BiH prema Interpolovoj potjernici zbog, kako se navodi, "ratnih zločina protiv civilnog stanovništva".

Iz kancelarije brazilskog državnog tužioca navodi se da je policija Ćeranića uhapsila u gradu Indajatuba, udaljenog oko 45 kilometara sjeverozapadno od Sao Paola.

Interpol je objavio crvenu potjernicu za Ćeranićem.

Nisu objavljeni detalji o zločinima koje je Ćeranić navodno počinio niti koliko dugo boravi u Brazilu.

Brazilsko Ministarstvo pravosuđa je 24. juna predalo je Vrhovnom sudu zahtjev za ekstradiciju Ćeranića koji je dobijen od BiH nakon čega je za njim krenula potraga.

Prema brazilskom Zakonu, Vrhovni sud donosi odluke o svim zahtjevima za ekstradiciju ali nije poznato koliko će vremena biti potrebno u slučaju Ćeranića.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.