28.8.2016. 13:04
1
MUP Srbije i MUP RS-a izveo zajedničku vježbu, Dodik poručuje kako će uzvratiti udarac terorizmu
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je danas, nakon uspješno izvedene zajedničke antiterorističke vježbe, da su policije Srbije i RS-a osposobljene da uzvrate udarac terorizmu.

"Čestitam pripadnicima policija Srbije i RS-a i svima koji su sudjelovali u organizaciji vježbe, posebno ministrima unutarnjih poslova i njihovim suradnicima", rekao je Dodik, ističući da je vježba bila vrlo uspješna.

 On je rekao da je vježba pokazala zajedništvo i usmjerenost ka cilju i sposobnost da se izbori protiv zla koje pokriva gotovo cijeli svijet.

 "Sigurno da je narod koji ovo gleda mogao vidjeti da su policije Srbije i Republike Srpske strukturno osposobljene da uzvrate na bilo kakav udarac našem poretku", naglasio je Dodik.

 Po njegovim riječima, današnja akcija je pokazala i da ne može biti granica, jer terorizam nema granice.

 "Čestitam svim sudionicima u vježbama, ovo je bilo zaista dobro, odlično, i nadamo se da ćemo u budućnosti imati još prilika da usavršavamo naše sposobnosti", rekao je Dodik.

 Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je danas na ovaj način dao značajnu podršku vježbi, kao i Vladi Srbije na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem i Vladi Srpske na čelu s premijerkom Željkom Cvijanović, što su osigurale sredstva i resurse za ovu vježbu.

(Fena)
Foto: Nezavisne novine

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.