2.10.2016. 21:34
0
Mladen Bosić: Loši rezultati SDS-a, moguća i moja ostavka
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić priznao je večeras da kada su u pitanju kandidati SDS-a za načelnike općina postoji trend loših izborih rezultata i najavio je da je i on kao lider stranke spreman da preuzme odgovornost.

Nije isključio ni podnošenje ostavke.

– Ove sedmice donijet ćemo odluke koje će vrlo brzo stupiti na snagu – rekao je Bosić u prvom obraćanju novinarima u izbornom stabu SDS-a u Banjoj Luci.

- Ukoliko Zoran Latinović izgubi u Gradišci ili Siniša Gatarić u Prnjavoru, za koje znam da su žestoko radili, onda je jasno da je čitav taj trend rezultata koji pristižu loš, iako postoje općine gdje smo pobijedili – rekao je Bosić.

Najavio je da će ovih dana biti analizirani rezultati kako bi se vidjelo šta je uticalo na ovako loš rezultat, a zatim će biti pokrenuta odgovornost svih u stranci.

Bosić je dodao da će se sagledati i koliko je na loš rezultat SDS-a uticaj imao referendum o Danu RS-a 25. septembra.

- Stranka će iz svega izvući pouke – kazao je Bosić i podsjetio da su prije četiri godine imali dobar rezultat, a da trenutne informacije pokazuju da imaju loš rezultat u nekim općinama.

Stranka će zauzeti novi kurs, nakon što se, kazao je, sve bude analiziralo.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.