18.10.2016. 14:44
0
KJKP „Vodovod  i kanalizacija“:  Zbog kvara na cjevovodu umanjen dotok vode sa Jahorinskog sistema
Dana 17. 10. 2016. godine oko 17 sati, došlo je do kvara  na cjevovodu, koji dolazi sa Jahorinskog sistema, Vodovod Pale - Prvi šumar (lokalitet Brus), što je znatno umanjilo dotok vode za lokalitet Općine Stari grad.

Opravka kvara, koju je vršio Vodovod - Pale, uzrokovala je, da mutna voda uđe u sistem KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo.  Kako se radilo o velikoj intervenciji, došlo je do poremećaja u vodosnadbijevanjuulica: Iza Gaja, Dolovi, Jarčedoli, Hošin Brijeg, Pogledine i Paje.

Nakon prijave građana, ekipe „ViK-a“ su promptno izašle na teren i izvršile ispiranje cjevovoda, te je puštena potpuno nova količina vode u sistem. Ispiranje našeg cjevovoda vršeno je do ranih jutarnjih sati. Ekipe „ViK“-a prate situaciju na lokalitetu općine Stari Grad i spremne su da reaguju u slučaju dojave građana. 

Dežurne ekipe preduzeća su uzele uzorak vode za laboratorijsku analizu a o rezultatima analize potrošači će biti blagovremeno obaviješteni. 

Za sve informacije, građanima je na raspolaganju Dispečerska služba - tel: 033/210-707, 220-435 i Sanitarna služba 033/ 440-024.  


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.