20.10.2016. 20:36
0
Novi protesti 24. oktobra: I Dženan Memić je imao snove, ali nisu mu dali da ih ostvari
U ponedjeljak 24. oktobra ispred SCC-a u Sarajevu okupit će se građani na protestima u povodu još neriješenog slučaja ubistva mladića Dženana Memića. Na dan protesta bit će održano i ročište na Kantonalnom sudu Sarajevo gdje će se kao svjedok pojaviti djevojka ubijenog mladića Alisa Mutap koja je te tragične noći bila s njim u društvu,piše novinska agencija Patria.

Dženanova sestra Arijana Memić pozvala je građane Sarajeva da se pridruže na protestima njoj, njenoj porodici i prijateljima i da zajednički traže pravdu za njenog brata. I Dženan je imao svoje snove, ali nisu mu dali da ih ostvari.

Od samog početka (februar 2016.) ovaj slučaj obavijen je velom tajni, a indikativno je da je slučaj već dobio sudski epilog i da je u toku suđenje Ljubi i Bekriji Seferović.

Ljubo Seferović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. Izjasnio se da nije kriv. Njegov otac Bekrija Seferović koji se brani sa slobode izjasnio je također da nije kriv za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Tužilaštvo KS prvobitno je otvorila istragu o ubistvu, a u avgustu je prekvalifikovalo djelo u teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Nikada još iz Tužilaštva KS nisu spomenuli zašto oni nisu saslušali policijskog službenika koji je dva puta uzeo izjavu od Alise Mutap, jedinog svjedoka cijelog nemilog događaja.

Ona je po saznanjima Patrije iz MUP-a KS bila nedostupna čak i inspektorima tokom istrage, a sve izjave u Tužilaštvu KS davala je u prisustvu psihologa. Niko još nije objasnio šta u policiji radi zeleni Renault Clio koji je izuzet od vlasnika, a koji se dovodi u vezu sa slučajem Memić. Još je umotan u celofan i nije vraćen vlasniku, a spominje se da je tu noć snimljen u Aleji gdje je Memić i ubijen.

Također, indikativno je da je tužiteljica Ivana Petković koja je na početku radila na slučaju promaknuta u Državno tužilaštvo. Mnogo je neodgovorenih pitanja poput onog zašto niko ne spominje policajca koji je prvi stigao na lice mjesta tog nesretnog trenutka.

Na ročištu u ponedjeljak 24. oktobra Alisa Mutap će se pojaviti kao svjedokinja, a mnogo je nerazjašnjenih okolnosti. Koga je pozvala da Dženanu pruži pomoć, šta se zbilo te kobne noći, zašto je mijenjala iskaz?

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.