12.12.2016. 16:46
0
"Svako odlaganje za posljedicu bi imalo da Delimustafić i Škrijelj postanu nedostupni organima gonjenja, kao što je nedostupna Lejla Fazlagić"
Kantonalno tužilaštvo Sarajevo uložilo je žalbu na odluku sarajevskog Kantonalnog suda kojom je odbijen prijedlog za produženjem pritvora Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Suadi Hadžić i Lejli Cerić.

Iz Tužilaštva su saopštili da su danas zaprimili odluku Kantonalnog suda, koja je, kako kažu, "neutemeljena i nije zasnovana na zakonu", nakon čega je odmah uložena žalba Vrhovnom sudu FBiH.

- Sve informacije do današnje odluke, Kantonalno tužilaštvo doznalo je iz medija, od branioca i začuđujuće od predsjedavajuće Sudskog vijeća, koja je putem medija iznosila razloge donošenja odluke, iako nije dostavljena Tužilaštvu kao stranci u postupku - naveli su iz Tužilaštva, a prenosi BIRN.

Dodaju da je Kantonalni sud u Sarajevu razloge za ukidanje mjere pritvora iznio u trideset redova, od kojih se deset odnosi na citiranje zakonskih odredbi, a radi se o predmetu organiziranog kriminala u kojem je 21 osoba osumnjičena.

Ističu da očekuju da će Sud postupiti hitno, a "ne kao u ranijim slučajevima kako je to bilo u predmetu 'Bosnalijek'", te žalbu što prije dostaviti na odlučivanje Vrhovnom sudu FBiH, pošto se radi o pritvorskom predmetu.

- Svako odlaganje za posljedicu bi imalo da osumnjičeni Alija Delimustafić i Jusuf Škrijelj postanu nedostupni organima gonjenja, kao što je i dalje organima gonjenja nedostupna osumnjičena Lejla Fazlagić - kažu u Tužilaštvu.

Osim Alije Delimustafića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova RBiH, u akciji “Pravda” je bilo uhapšeno 19 osumnjičenih koji se dovode u u vezu s organizovanom grupom koja je nezakonito knjižila, te vršila kupoprodaju nekretnina na području Kantona Sarajevo - navodi BIRN.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.