4.1.2017. 13:02
0
U FBiH danas relativno čist zrak
Građani većih gradova u Federaciji BiH u novu godinu su ušli sa relativno čistim zrakom. P

rvog dana ove godine došlo je do ozbiljnog, ali kratkotrajnog pogoršanja kvaliteta zraka na skoro svim mjernim mjestima, a u utorak i srijedu stanje kvaliteta zraka je nastavilo da oscilira.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH jučerašnji dnevni prosjeci pokazuju prekoračenje propisanih vrijednosti za lebdeće čestice na svim mjernim mjestima, osim Ivan Sedla i prekoračenja propisanih vrijednosti za sumporidoksid u Zenici, Tuzli i Živinicama.

Ove vrijednosti su ipak znatno niže od onih kakve su bilježene u drugoj polovini decembra, navodi se u saopštenju FHMZ-a.

Jutros je stanje nešto bolje i visoke koncentracije navedenih polutanata su zabilježene na znatno manjem broju mjernih mjesta.

Trenutni meteorološki uslovi pogoduju osciliranju kvaliteta zraka od čistog do vrlo zagađenog u toku jednog dana. Slična situacija se očekuje i u naredna dva dana, naveli su iz FHMZ-a.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.