18.1.2017. 18:47
1
Radončić: Crna lista za Dodika poruka je onim tvrdim nacionalnim strankama koje žele podjele
Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a danas je prokomentirao stavljanje Milorada Dodika, predsjednika RS i lidera SNSD-a, na američku crnu listu.

- Mislim da je to potvrda suverenosti, principijelnosti i opredjeljenosti Vlade SAD, koja je ovdje zaustavila rat, poslala najbolje sinove, uložila ogromna sredstva u stvaranje mira i očuvanje mira. Također je vrlo važno da ovo što se dogodilo Dodiku shvate kao poruku i oni koji sve više ili manje tajno ili javno maštaju o podijeli BiH na troje. Vrlo smo ohrabreni kao političari i kao građani ovom odlukom - rekao je Radončić.

On je novinarsko pitanje je li svim političkim liderima u BiH ovo jasan signal, jer je i on bio u dobrim odnosima s Dodikom, i šta će sada ovo značiti odgovorio: 

- Gospodin Dodik je glasao za moju smjenu kao ministra sigurnosti. Nisam ja s njim bio ni u kakvim specijalnim odnosima, bili su gospodin Lagumdžija (Zlatko ili gospodin Izetbegović (Bakir) u različitim periodima. To ne treba prigovarati nikome. Mislim da je ovo prvenstveno poruka onim tvrdim nacionalnim strankama, koje su poznate te po želji ili da javno govore o podijeli ili da dođe do podijela na način da one nisu krive. Tu ne prepoznajem sebe i SBB – rekao je Radončić.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.