23.1.2017. 12:43
0
GRAS planira uvesti novi sistem naplate karata u tramvajima
GRAS u ovoj godini planira zatvoriti 30 tramvajskih stajališta od Ilidže do Baščaršije i uvesti elektronski sistem naplate.
U prvoj fazi bit će zatvorene tramvajske stanice kod Tehničke škole, Kampusa, Pofalićima, Socijalnom i Čengić-Vili nakon čega će uslijediti i druge dvije faze.

Efekti uvođenja elektronskog sistema naplate karata u vozilima GRAS-a biti značajni kada sistem bude uveden u sva vozila, prenosi N1.

Riječ je o savremenom sistemu naplate, za koji je dovoljno da putnik prilikom ulaska u vozilo prisloni karticu na poništač i na ekranu će biti prikazano koliko novca ima na karti i s nje će biti skinuto 1,60 KM, koliko košta jedna vožnja. 

Korisnici za prvu kupovinu kartice za elektronsko plaćanje prijevoza trebaju izdvojiti 3,60 KM, a u cijenu su uračunati troškovi izrade kartice i jedna vožnja od 1,60 KM. 

Kartica je trajnog karaktera i može se kupiti na kioscima GRAS-a, Duhanprometa i kod vozača, piše N1.
Dopunu kartice moguće je izvršiti na navedenim kioscima GRAS-a i Duhanprometa, i putem interneta na dopuni.citycard.ba. Iznos dopune kartice je izbor svakog korisnika, s tim da na kartici ne može biti manje od 1,60 KM ukoliko žele koristiti prijevoz.

(Alen Avdić) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.