23.1.2017. 13:53
0
Građani na razglednicama ispisivali poruke bh. vlastima
Institut za razvoj mladih ''Kult'' danas je na trgu ispred sarajevske Katedrale Srca Isusova za građane organizirao akciju ispisivanja poruka na razglednicama koje će poslati predstavnicima vlasti na svim nivoima.

Smatraju da je ovo dobar način da vlasti budu informirane o problemima  u društvu.

Stručna saradnica Instituta ''Kult'' Nejra Neimarlija -Roić novinarima je kazala da je cilj akcije poboljšati položaj građana.

- Mi smo danas ovdje da saslušamo građane koji su njihovi gorući problemi, jer se često žale da njihove poruke ne dolaze do vlasti, tako da želimo da budemo spona  građana i vlasti - rekla je Neimarlija- Roić.

Istakla je da su svjesni da ovo neće riješiti probleme, ali je naglasila da je korak na tom putu.

- Svjesni smo da to neće biti dovoljno, ali imamo bogata iskustva i u zagovaračkim akcijama i u donošenju strateških rješenja i svaka od ovih poruka građana može da postane jedna naša konkretna inicijativa koju ćemo dalje lobirati ka vlastima - navela je Neimarlija- Roić.

Dodala je da su se tokom ranijih akcija građani uglavnom žalili na nezaposlenost.

Građani su poruke mogli poslati anonimno ili s potpisom, a akcija je organizirana u okviru inicijative ''Poslovni prostor'' koja je pokrenuta radi davanja doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja u BiH.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.