2.2.2017. 17:48
0
Željka Cvijanović i načelnik Srebrenice na molitvenom doručku kojeg je organizovao Donald Trump
FOTO: ATV
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas 65. Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu, čiji je domaćin bio novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump.

Cvijanović je naglasila da učešće na međunarodnim događajima kao što je Nacionalni molitveni doručak ima ne samo snažan simbolički značaj, nego i da predstavlja dobru priliku za razmjenu mišljenja s predstavnicima američkih institucija, kao i učesnicima iz drugih zemalja, saopćeno je iz entitetske vlade.

Molitvenom doručku tradicionalno prisustvuju predstavnici američke administracije, Kongresa, diplomatskog kora, te istaknuti predstavnici ekonomskog, političkog i javnog života iz cijelog svijeta.

Cvijanović je imala priliku da se susretne s novoimenovanim državnim sekretarom SAD-a Rexom Tillersonom, koje je čestitala imenovanje na tu funkciju, izrazivši opredijeljenost Republike Srpske za saradnju s novom američkom administracijom.

U okviru službene posjete SAD-u, predsjednica Vlade RS-a učestvovala je i na događajima koji se održavaju u okviru ovogodišnjeg 65. Molitvenog doručka među kojima je bio i „International Luncheon“.

Ona bi u kasnim popodnevnim satima, prema srednjevropskom vremenu, trebalo da prisustvuje i „Balkan Leadership Luncheonu“ koji će okupiti istaknute predstavnike političkog i javnog života iz jugoistočne Evrope.

Molitvenom doručku danas je prisustvovao i načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.