7.3.2017. 19:30
0
Bukvarević potpisao ugovore s Fondacijom i Zakladom za pravnu pomoć borcima
Ugovorima je precizirano da će u toku 2017. budžetske godine za Fondaciju za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije kroz budžetske stavke resornog federalnog ministarstva biti osigurano 189.000 KM, a za Zakladu za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije 81.000 KM.


Ministar Bukvarević je iskoristio priliku da uime Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata prenese opredjeljenje da će pomagati boračkim kategorijama u svakom segmentu života u skladu s mogućnostima. Prema izvještajima u prošloj godini, putem Fondacije i Zaklade pružena je pravna pomoć za 88 pripadnika OSRBiH te je donesena oslobađajuća presuda za Mensura Peljtu kojem je Fondacija pomogla.

- Već ranije smo naveli da su Fondacija i Zaklada u toku prošle, a što će se nastaviti i ove godine, primarno pomagali i pomagat će pripadnicima Armije RBiH, MUP-a RBiH i HVO-a protiv kojih su podignute optužnice po komandnoj ili drugoj vrsti odgovornosti za vrijeme dok su bili aktivni pripadnici navedenih komponenti bez obzira na to da li su u pitanju bili komandanti ili obični borci - citat je iz saopćenja.

Predsjednici upravnih odbora Fondacije i Zaklade Esad Delić i Lazar Martinović su ovom prilikom Vladi Federacije BiH, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i resornom ministru Bukvareviću, kao i savjetnici Enisi Teskeredžić, za svakodnevnu i veliku podršku u radu, uručili prigodne zahvalnice.

Izrazili su uvjerenje da će saradnja Fondacije i Zaklade te organa vlasti federalnog, kantonalnog i općinskog nivoa biti nastavljena na dobrobit boračkih kategorija kojima je pravna pomoć neophodna.

(FENA/Amila Alijagić)

Bukvarevic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.