9.3.2017. 17:00
0
Bakir Izetbegović: Sud u Haagu je donio političku odluku
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je danas novinarima u Sarajevu da je Međunarodni sud pravde u Haagu donio je političku odluku, a ne pravnu jer se u pismu nije pozvao na svoje dokumente.

Međunarodni sud pravde u Haagu odbacio je danas zahtjev za reviziju presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (Bosna i Hercegovina protiv Srbije).

Kako je navedeno Sud je razmotrio mišljenje članova Predsjedništva BiH, koje su iznijeli u pojedinačnim pismima, te zaključio kako odluku o podnošenju zahtjeva nisu donijela nadležna tijela, uime BiH kao države, glede zahtjeva za reviziju te presude.

Pojasnio je da legitimnost agenta BiH pred ovim sudom Sakiba Softića ne bi bio sporan da se Sud pozvao na svoj Statut i dokumente.

- Učinili smo sve da se istina i pravda zadovolje i u budućnosti će se činiti sve da nepravda ne nadjača - zaključio je Izetbegović, najavljujući da će se u narednim danima biti odlučeno kako će se dalje postupati u ovom slučaju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.