13.3.2017. 17:42
0
Šumarija Livno: Požar na Tušnici namjerno podmetnut
Požar koji je početkom ožujka izbio na lokalitetu planinskog dijela Tušnice, kojim gospodari Šumarija Livno, izazvan je namjerno od strane čovjeka, priopćeno je danas iz uprave spomenute šumarije.

iz Uprave navode da je podmetanje požara od strane nepoznatog počinitelja izvedeno "uz prirodne momente kada je puhao orkanski vjetar južnog smjera, sa očitom namjerom da se pričini velika šteta na kulturama bora".

Požar je zahvatio površinu od 17 hektara te je pričinjena šteta na nasadima mladog običnog bora u iznosu od 15.296 maraka.

- Ova, moglo bi se reći, uobičajena pojava događa se u proteklih 15 godina, i to u kasnu zimu i kasno ljeto te se svake godine spomenuti lokalitet redovito pokušava zapaliti - ističu iz Šumarije.

 Dodaju kako se djelatnici Šumarije relativno uspješno bore s pokušajima da se unište kulture bora, a njegovo spriječavanje se postiže njihovom velikom angažiranosti i odgovornosti djelatnika revira Tribanj-Tušnica.

(FENA/Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.