13.3.2017. 19:08
4
Profesorica Amela Begić vikala premijeru TK: SDA se upetljala u izbore profesora, a meni tada nisu dozvolili da dođem
Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona, na jednom sastanku napao je profesoricu Amelu Begić da je dobila katedru zahvaljujući političkoj protekciji i njenom suprugu.

Piše: Haris Ahbabović

Ipak, prema pisanju medija u BiH, Gutić navodno nije znao da u istoj prostoriji sjedi upravo ta profesorica koju spominje, a onda je uslijedio njen žestok odgovor.

“Ja sam Amela Begić, ta kojoj vi pokušavate da stvorite ljagu. Premijeru, ne dozvoljavam vam. Ja sam se na konkurs na Univerzitetu prijavila 2013. godine. Konkurs je trajao rekordnih godinu i po dana. Nakon niza tužbi i slanja inspekcija to nije sprječavalo rektora Envera Halilovića da kandidate sa nižim referencama ubaci u nastavu. Ja sam autor pet udžbenika iz kojih djeca uče, magistrirala sam i doktorirala na Univerzitetu u Sarajevu“, rekla je profesorica i tražila izvinjenje od premijera TK.

Šta se dešavalo u Tuzli možete pogledati OVDJE.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.