23.3.2017. 13:29
0
Aleksandra Pandurević: Danas je SNSD ugrozio entitetsko glasanje i interese RS-a
Predsjedavajuća Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević, kazala je danas novinarima, komentirajući današnji zahtjev za smjenu zamjenika ministrice odbrane BiH Seada Jusića, da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nedolaskom na glasanje na sjednicu Predstavničkog doma PSBiH da spriječi ovakav ishod, pokazao svoje pravo lice.

Ovim se Jusić, dodaje Pandurević, smatra odgovornim jer nije osporio zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića za učešćem počasne jedinice Oružanih snaga BiH u proslavi 9. januara, dana Republike Srpske.

Međutim, predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a tvrdi da je Ivanić, u skladu sa svim zakonima i Ustavom BiH, imao pravo na nešto takvo.

Uputila je oštre kritike SNSD-u i kazala da je ova stranka danas pokazala da im je ljubav prema Republici Srpskoj, 9. januaru i tradiciji RS-a "ravna pečenju koje žderu u skupštinskom restoranu, dok smo ovdje imali salve optužbi na Ivanića i 9. januar".  

- Danas je SNSD ugrozio i entitetsko glasanje i interese RS-a - naglasila je i dodala da će nakon ovog danas svima u RS-u biti jasno "o kakvim je populistima i jeftinim demagozima riječ".

Dodala je da će o ovom zahtjevu za smjenu Jusića odlučivati i Dom naroda PSBiH te izrazila očekivanje da tu neće dobiti podršku.  

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.