11.4.2017. 18:30
1
Brčko: Izrečene presude u dva slučaja seksualnih delikata
Ivo Markić (60) i Samir Sijamhodžić (45), u odvojenim postupcima pred brčanskim sudom, proglašeni su krivima za kaznena djela protiv spolne slobode i morala.


U skoro istovremeno okončanim postupcima, Markić je zbog spolnog odnosa s nemoćnom osobom osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine, dok je Sijamhodžiću zbog navođenja na prostituciju izrečena kazna zatvora u trajanju od devet mjeseci.

Prema navodima optužnice, potvrđenim kasnije nepravomoćnom presudom, Markić je kazneno djelo izvršio 2. lipnja 2016. godine u njegovoj kući, gdje je iskoristio nedovoljnu duševnu razvijenost oštećene zbog koje nije sposobna za otpor.

Samir Sijamhodžić optužen je da je jednu žensku osobu pozvao da s njim stanuje, a zatim je radi zarade navodio i poticao na pružanje seksualnih usluga u čijem je organiziranju do 16. srpnja 2016. i sam sudjelovao, navelo je Tužiteljstvo Brčko distrikta.

(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.