14.5.2017. 18:03
0
Glavni tužilac Tužilaštva BiH: Utvrđuju se okolnosti nesreće kod Mostara među kojima je i saslušanje svjedoka
Vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić rekla je danas da će biti preduzete sve neophodne mjere s ciljem utvrđivanja svih okolnosti tragične avionske nesreće kod Mostara, među kojima je i saslušanje svjedoka.

"Eksperti rade na tehničkim karakteristikama letjelice. Preduzeće se sve neophodne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove tragične nesreće, među kojima je i saslušanje svjedoka", rekla je Tadićeva nakon obilaska mjesta avionske nesreće u kojoj je poginulo pet lica. 

Ona rekla je da je riječ o jednoj od najvećih nesreća u istoriji BiH, ali nije mogla iznijeti više detalja. 

"Naši tužioci su članovi Komiteta za vazdušnu bezbjednost i obučeni su za rad u ovakvim situacijama. Naložila sam dežurnom tužiocu Dijani Kajmaković da sa svim nadležnim institucijama obavi uviđaj prema visokim standardima i prema međunarodnim konvencijama", rekla je Tadićeva novinarima. 

Ona je dodala da eksperti koje je odredilo Ministarstvo saobraćaja i komunikacija rade zajedno sa Tužilaštvom BiH. 

Tijela nastradalih su izvučena i prebačena u Kliničku bolnicu Mostar na obdukciju, a tokom dana će biti izvučeni i ostaci aviona. 

U avionskoj nesreći koja se dogodila juče oko 16.00 časova u Mostaru poginuo je pilot Ivan Karačić, zatim mladić Muhamed Sipović, brat i sestra od sedam i deset godina iz porodice Lovrić, te osmogodišnji dječak iz porodice Hadžiomerović, potvrđeno je Srni iz više izvora. 

Dvoje nastradalih su djeca radnika Aerodroma Mostar, a jedno je dijete zaposlenog u Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH /BHANSA/. 

Nesreća se dogodila tokom panoramskog leta u okviru manifestacije "Dani otvorenih vrata" pod nazivom "Let iznad Mostara" koju su organizovali Aeroklub "Mostar 1949" i Aerodrom Mostar. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.