15.5.2017. 14:38
1
Babić odala počast komandantu Zelenih beretki 'Bosnae 22' Enveru Šakiću
Komandant jedinice Zelenih beretki "Bosnae 22" Enver Šakić, koji je posthumno odlikovan najvišim ratnim odlikovanjima "Zlatni ljiljan" i "Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima”, poginuo je na današnji dan, prije 25 godina na Alipašinom polju u ulici Semira Frašte.

U znak počasti Šakiću, cvijeće su položili njegova rodbina i prijatelji, predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić, predstavnici Općine Novi Grad i Savjeta mjesne zajednice i Udruženja boraca “Bosnae - Zelene beretke” te Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Kantona Sarajevo.

Nakon toga, Babić je položila cvijeće na spomen ploču dječaku Nedžadu Gerinu koji je imao samo 14 godina kad je 16. maja 1993. godine ubijen u dvorištu zgrade u ulici Semira Frašte na broju 17, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.