22.5.2017. 16:11
1
Izetbegović čestitao Erdoganu izbor za predsjednika AK partije
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu koji je izabran za predsjednika vladajuće stranke pravde i razvoja (AK Parti) na trećem vanrednom kongresu te stranke, saopćeno je iz SDA.

Uvaženi predsjedniče, dragi i cijenjeni prijatelju, uime SDA i svoje ime, čestitam Vam povratak na čelo stranke i uspješno održani treći vanredni kongres AKP. Braći u AKP želimo svaki uspjeh u daljem radu i zalaganju za izgradnju snažnije, pravednije i naprednije Republike Turske - naveo je Izetbegović. 

Izrazio je uvjerenje da će Erdogan nastaviti s uspjehom graditi demokratske institucije koje će istinski služiti narodu i građanima i čuvati red i mir u bratskoj Turskoj, hrabro i energično kao i dosad, s interesom naroda na umu i ljubavlju za zemlju u srcu.

- Borba AK Partije i Vaše zalaganje za reforme, jačanje i razvoj privrede i uspostavu pravne države vode Tursku u red snažnih svjetskih sila. U tim nastojanjima naše misli i molitve su uz vas jer smo vezani historijom, kulturom i vjerom, što je osnov našeg neraskidivog prijateljstva - naveo je predsjednik SDA u čestitki Erdoganu.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.