25.5.2017. 20:00
0
"Ujedinjeno Kraljevstvo je ponovo suočeno sa zlom terorizma. U ponedjeljak su napali našu djecu"
Nakon terorističkog napada u Manchesteru britanski ambasador u BiH Edward Ferguson kazao je da je duboko dirnut brojnim toplim porukama koje su stigle od ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, piše na Facebook stranici Britanske ambasade u Sarajevu.

- I naši prijatelji iz cijelog svijeta su stali uz nas, sa saosjećanjem i u solidarnosti. Zaista, nismo sami. I zajedno možemo pobijediti teroriste i njihovu izopačenu ideologiju. Kao što je naša premijerka Theresa May rekla: 'Dok oplakujemo žrtve.... ostajemo prkosni. Duh Manchestera i duh Britanije je puno snažniji od bolesnih zavjera izopačenih terorista. I zbog toga teroristi nikada neće pobijediti - mi ćemo pobijediti.'“ - istakao je Ferguson.

Ukazao je da su se stanovnici Manchestera, svih rasa i vjera ujedinili da pokažu svoje nesalomljivo jedinstvo.

- Ujedinjeno Kraljevstvo je ponovo suočeno sa zlom terorizma. U martu su pokušali napasti našu demokratiju. U ponedjeljak su napali našu djecu. Ali, kao što to često bude, zbog najlošijeg u ljudskom rodu, vidjeli smo i najbolje. Naše hrabre hitne službe su uprkos opasnosti pohitale da pomognu onima kojima su bili potrebni  - napisao je Ferguson.

Građani koji se žele upisati u knjigu žalosti to mogu učiniti još sutra, 26. maja, od 10.00 do 14.30 sati u protorijama Britanske ambasade u Sarajevu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.