29.5.2017. 15:16
0
Pašukan: Uplate Lutrije BiH u budžetu FBiH rasle za 5,2 posto u 2016. godini
Prošlogodišnji izvještaj o poslovanju Lutrije BiH, koji je danas odobrila Vlada FBiH, govori da su uplate u federalnom budžetu rasle za 5,2 posto, te je uplaćeno 230.000 KM - rekao je direktor Lutrije BiH Edhem Pašukan na pres-konferenciji u Vladi FBiH, koja je odlučila da će dobit Lutrije BiH za 2016. godinu od 510.449 KM biti, prema prijedlogu Nadzornog odbora, raspoređena za investiranje i razvoj.

Po njegovim riječima, ukupni prihod Lutrije BiH je rastao u prošloj godini i tri posto je veći u odnosu na ostvarenje u 2015. godini, te iznosi 29.655.472 KM.

Također, Pašukan je potvrdio da se portofolij igara konstantno povećavao u prošloj godini kada je uveden novi način uplate putem naše web stranice Lutrije BiH, na kojoj su sve igre dostupne 24 sata.  

Prije nekoliko dana Evropska Lutrija, koja okuplja sve državne lutrije u Evropi, odlučila je dodijeliti Lutriji BiH certifikat o odgovornom pripređivanju igara na sreću.

- To potvrđuje da je način i proces rada u Lutriji na nivou onoga što zahtijevaju standardi Evropske unije to jest da primjenjujemo sve ono što se tiče zaštite igrača – kazao je Pašukan.

Osim prošlogodišnjeg izvještaja o poslovanju Vlada FBiH je odobrila i plan rada Lutrije BiH za 2017. godinu, u kojoj je planiran promet od 50.157.000 KM, a prihod od 29.194.000 KM.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.