4.6.2017. 13:18
3
SDP: Ako Konaković ne povuče nezakonitu odluku o poskupljenju grijanja, tražit ćemo da to uradi sud!
Socijaldemokratska partija BiH još jednom poziva SDA-ovu Vladu Kantona Sarajevo predvođenu Elmedinom Konakovićem da hitno van snage stavi nezakonitu odluku o poskupljenju grijanja.

Pravno je neodrživo, a politički bezobzirno donositi odluku o povećanju cijene zadnjeg dana mjeseca maja i odrediti da se odluka primjenjuje od 1.aprila, a o tome građane obavjestiti tek u junu!?

Ovakav oblik retroaktivnosti i pravne nesigurnosti koju uvodi kantonalna Vlada nije zabilježen u BiH.

- Poručujemo premijeru da ne zamajava javnost putem društevnih mreža već da postupi odgovorno, prizna grešku i poništi sramnu odluku kojom se pokušava legalizirati pljačka građana.

Ukoliko SDA i Konaković ne žele odustati od nezakonitog poskupljenja grijanja za desetine hiljada građana Sarajeva, mi iz SDP-a ćemo poduzeti sve pravne mjere kako bi oborili ovu sramnu odluku, što uključuje i ocjenu ustavnosti odluke Vlade Kantona Sarajevo.

Ukoliko Vlada KS ne stavi odluku van snage pozvat ćemo građane Sarajeva da ne plaćaju uvećane račune prije nego se o svemu očituju nadležni sudovi - kažu iz SDP-a.


(Patria/Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.