28.6.2017. 16:58
0
Podignuta optužnica u predmetu Mrkva: Budžet FBiH oštećen za 3,3 miliona KM
Nakon opsežne istrage, postupajući tužilac Tužilaštva KS podigao je optužnicu protiv Adnana Mrkve, Amela Ćapina, Ermina Špilje, Adisa Biberovića, Arifa Malićija, pravnih osoba „Mrkva“ d.o.o. Sarajevo i „Mrkva Group“ d.o.o Sarajevo zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima porezna utaja i pranje novca, prenosi agencija Patria.

 
Prema navodima iz optužnice, Adnan Mrkva tereti se da je organizirao kriminalnu grupu koja je od 2012. do 2015. godine izbjegavanjem plaćanja poreza i doprinosa te pranjem novca oštetila budžet Federacije BiH za više od 3,3 miliona KM, te su u istom iznosu stekli protupravnu imovinsku korist.
 
Postupajući tužilac je uz optužnicu dostavio sudu na razmatranje sporazum o priznanju krivice sa osumnjičenim Erminom Špiljom, inače, menadžerom grupacije „Mrkva“.
 
Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

(Patria/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.