7.8.2017. 10:56
3
Slučaj Energopetrol: Branković, Bušatlić i drugi oslobođeni krivice
Svih devet optuženih u slučaju Energopetrol jutros su oslobođeni krivice pred Općinskim sudom u Sarajevu gdje je pročitana presuda, piše agencija Patria.

Radi se o slučaju u kojem su članovi nekadašnje Vladine Komisije za dokapitalizaciju državne naftne kompanije Energopetrol pomogli u sklapanju štetnog ugovora za ovu kompaniju. U Komisiji su bili Kasema Ćatović, Ahmed Žilić, Mirko Puljić, Safet Proho, Sead Kreso, Anka Šešlija i Alma Haseta.

Optužen je bio i bivši direktor EP Namik Bušatlić za sklapanje štetnog ugovora, te bivši federalni premijer Nedžad Branković za nesavjestan rad u službi čime je pričinjena šteta Energopetrolu i FBiH od 32 miliona KM.

(NAP/Merima Druškić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.