30.8.2017. 13:04
0
Raiffeisen banka donirala 5.000 KM povodom Kurban Bajrama
FOTO: Predsjednica Udruženja Kristina Katava Mlakić i Ante Odak, član Uprave Raiffeisen banke
Raiffeisen banka je nastavila tradiciju doniranja sredstava povodom vjerskih praznika, pa je tako Udruženju za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Betanija“ iz Viteza uručena donacija u iznosu od 5.000 KM.
Sretni smo što smo prazničnu radost podijelili sa zaposlenicima i članovima Udruženja 'Betanija' iz Viteza koji će donirana sredstva iskoristiti za dio terapijskog procesa čiji cilj je da doprinese da se korisnici Udruženja osjećaju prihvaćenim i korisnim članovima društva. Već dugi niz godina umjesto kupovine čestitki povodom praznika, Banka usmjerava sredstva u donacije različitim udruženjima čija je zadaća briga o najosjetljivijim segmentima društva“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Svjesni smo da različita humanitarna udruženja najčešće ovise o dobroj volji pojedinaca i društveno odgovornih kompanija, stoga sam sretan što i naši klijenti, bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće, pozitivno reaguju na ovu praksu.“

Upravljanje održivošću i društvena odgovornost su ključne komponente Raiffeisen identiteta i dio korporativne kulture banke. Raiffeisen banka, prateći ove principe, kao uključeni građanin u zajednici u kojoj djeluje, kroz doniranje sredstava te aktivnu volontersku podršku uposlenika podržava brojne projekte od značaja za lokalnu zajednicu. 

Samo u prošloj godini, Raiffeisen banka je po osnovu donacija povodom vjerskih i novogodišnjih praznika donirala više od 55.000 KM različitim humanitarnim udruženjima.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.